Wat is SEO?

Wat is SEO?

SEO betekent Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie dus, in “gewoon” Nederlands. Dat houdt in: je website/blog/online platform dusdanig aanpassen dat je beter gevonden wordt door zoekmachines. Hoewel er nog steeds heel veel zoekmachines bestaan, zijn Google en Bing “leidend”. Een zoekmachine is een stukje software, waarmee je informatie kunt opzoeken. Dat zal vooral op het internet zijn, maar ook intranetten, content en document management systemen bevatten een zoekmachine. Er is over het algemeen weinig tot geen menselijke tussenkomst noodzakelijk, omdat een zoekmachine werkt met een algoritme (een reeks instructies).

Hoe optimaliseer je je website nu voor een zoekmachine? Door goede content aan te bieden. Zoekmachines gaan namelijk op zoek naar de beste inhoud voor de gebruikers van de zoekmachine. Daarnaast moet je voldoende trefwoorden gebruiken – niet alleen in je teksten, maar ook in de (tussen)koppen en in de Alt-tekst van de afbeeldingen die je gebruikt.

Er zijn nog meer maatregelen die je kunt treffen in het kader van SEO: zo moet je ervoor zorgen dat de laaddtijd van je website niet te lang is en dat je website “responsive” is, dus leesbaar op mobiele apparaten. Verder kun je een sitemap aan je website toevoegen en ‘rich snippets’ gebruiken voor meer informatie in de zoekresultaten.

Het doel van SEO is hoger (maar het liefste natuurlijk bovenaan) op de zoekresultatenpagine te komen. Want uit psychologisch onderzoek is gebleken dat mensen voornamelijk klikken op de eerste link die ze zien. Dat verklaart meteen het succes van Google Ads!

Samenvatting
Naam van het artikel
Wat is SEO?
Beschrijving
SEO is je website/blog/online platform dusdanig aanpassen dat je beter gevonden wordt door zoekmachines. Ander woord hiervoor is zoekmachine optimalisatie.
Schrijver
Naam
Mijn Gereedschapskist

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.