Wat is SEA?

Wat is SEA?

SEA betekent Search Engine Advertizing. Dit is het plaatsen van (betaalde) advertenties die bovenaan de “natuurlijke” zoekresultaten van een zoekmachine worden weergegeven en die verwijzen naar de website van de aanbieder. De advertentie wordt weergegeven zodra een eindgebruiker een zoekwoord (of serie zoekwoorden) intypt, die aan de advertentie zijn gekoppeld. Marktleider op dit gebied is Google Ads.

Het doel van Search Engine Advertizing is drieledig:

• zo veel mogelijk weergaven genereren (het “bereik”)
• zo veel mogelijk klikken realiseren
• zo veel mogelijk conversies realiseren

Iedere doelstelling heeft – natuurlijk – een eigen strategie en aanpak.

Google Ads

De bekendste manier van adverteren op internet is met Google Ads. Je kent de advertenties vast wel die bovenaan de zoekresultaten in Google tevoorschijn komen. Afhankelijk van het zoekwoord kan het klikken op een advertentie je tussen de 2 cent en 25 euro kosten! Heb je een populair zoekwoord, bijvoorbeeld ‘scheiden’ of ‘website’ dan moet je fiks betalen voor het klikken op een advertentie.
Mijn advies is: ga nooit zelf een advertentie opzetten, er is heel veel mogelijk en in te stellen binnen Google Ads en je kunt honderden zo niet duizenden euro’s besteden zonder dat er een klik tegenover staat als je de inrichting niet goed doet.

Facebook adverteren

Een andere manier van online adverteren is via Facebook. Voor al 2 cent kun je bezoekers naar je website trekken. Ook hiervoor geldt: laat je informeren. Een bericht op Facebook is in 1 klik om te zetten naar een advertentie, maar de kans dat je daardoor extra bezoekers of klanten aantrekt is minder groot.

Samenvatting
Naam van het artikel
Wat is SEA?
Beschrijving
SEA betekent Search Engine Advertizing. Dit is het plaatsen van (betaalde) advertenties die bovenaan de “natuurlijke” zoekresultaten van een zoekmachine worden weergegeven en die verwijzen naar de website van de aanbieder.
Schrijver
Naam
Mijn Gereedschapskist

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.