Wat is marketing?

Wat is marketing?

Het woord “marketing” is gebaseerd op het Engelse “market” en “getting”. Er zijn tegenwoordig veel verschillende definities van het woord marketing, maar in het algemeen kun je stellen dat marketing het geheel is van alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen.

Dat er veel verschil zit in genoemde “activiteiten” laat zich raden. Er zijn immers veel manieren om producten of diensten onder de aandacht te brengen en er komen er steeds méér bij. Zo kun je denken aan traditionele advertenties en reclame (in gedrukte media, op radio en TV) maar ook aan promotie, branding, social media marketing, zoekmachinemarketing, markt- en klantonderzoek.
Tegenwoordig is marketing zo complex en bestaan er zo veel verschillende opvattingen en theorieën over, dat je gerust van een wetenschap kunt spreken.

Sommige aspecten van marketing kunnen op maatschappelijke kritiek rekenen, omdat marketeers tegenwoordig nauwelijks meer een middel schuwen, om hun product of dienst onder de aandacht te brengen. En dat wordt niet altijd op prijs gesteld, maar is wel altijd voer voor interessante discussies

Samenvatting
Naam van het artikel
Wat is marketing?
Beschrijving
Wat is marketing? Marketing is het geheel van alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen.
Schrijver
Naam
Mijn Gereedschapskist

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.