SEO met Social media verbeteren: linkbuilding

 

linkbuildingSEO met social media verbeteren: linkbuilding

Wil je hoger scoren in de ranking van zoekmachines zoals Google? Ben je geïnteresseerd in nieuwe manieren om je social media te gebruiken en je SEO te optimaliseren? De komende weken geef ik je allerlei tips over hoe je je vindbaarheid met hulp van Social media kunt verbeteren.

SEO met social media verbeteren

Social media heeft een grote invloed op je zoekresultaten en een sterke sociale aanwezigheid laten je stijgen in de rankings. Daarnaast vindt Google het belangrijk hoe populair je website is: wordt het website adres (url) vaak genoegd vanuit verschillende websites, dan ben je interessant volgens Google en stijg je in de ranking. Het opbouwen van externe links noemen we linkbuilding. Vandaag starten we met linkbuilding via sociale kanalen (bijv. LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Pinetest, Google+, etc). 1 + 1 = 3 dus.

Bouw links met je sociale kanalen

Google hecht veel waarde aan de kwaliteit van linkbuilding. Eerder maakte de kwaliteit van de links nog niet veel uit. Maar toen mensen hierdoor de rankings begonnen te manipuleren met nep of lage kwaliteit links naar hun site, begon Google zich te richten op hogere kwaliteit links.

Sociale platformen hebben een krachtige online autoriteit, hierdoor worden links op social media door Google vaak als hogere kwaliteit links beschouwd.

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je op elk social media kanaal een werkende link naar je website hebt. Zet deze in je profiel en niet alleen in je inhoud. Naast dat je hiermee het verkeer naar je site vergroot, is het ook zeer waardevol voor linkbuilding.

Als het gaat om linkbuilding met content, plaats dan updates met nieuwe producten of blogposts naar je sociale profielen om het delen ervan aan te moedigen. Bijvoorbeeld: je kunt een relevante YouTube video voor elke blogpost maken en deze insluiten in de update. Of bijvoorbeeld een blog die je met een korte samenvatting deelt op Facebook. Hiermee werk je aan een hogere ranking in de zoekresultaten en genereer je tevens meer verkeer naar je website.

SEO met social media verbeteren, binnenkort meer!

Wil je weten welke websites naar jouw website linken? Mail mij dan even, ik kan het je laten zien. Plan direct een afspraak met me in.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.