In contact komen en blijven met je doelgroep? Overweeg dan een online community!

Online community en intranet

Wil je meer contact met je doelgroep? Luisteren naar wat zij willen, wat zij vinden van jouw product of wil je in gesprek komen met je klanten? Dan is een online community iets voor jouw bedrijf!

Wat is een online community?

Een online community is een plek waar je, ergens op internet, samenkomt met een groep mensen met één vast thema als onderwerp. Dat kan een product zijn, een merk, een groep mensen met dezelfde interesses, werkzaamheden, of hobby’s. Daar op die plek online hebben mensen interactie met elkaar en met jou als ‘facilitator’. Je kunt vragen stellen, discussies op gang brengen, een nieuw product of dienst introduceren, zaken laten testen, informatie en kennis delen en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een online community kan een kleinschalig gebeuren zijn, bijvoorbeeld een groep op Facebook, maar er zijn ook voorbeelden waarbij een online community behoorlijk succesvol heeft uitgepakt; neem AirBnB, Uber en Booking.com maar wat miljoenen bedrijven zijn geworden.

Waarom een eigen online community?

Een online community is heel snel en makkelijk aan te maken op social media, bijvoorbeeld Facebook. Het grote nadeel is dat Facebook gebruikers per dag enkele honderden berichten voorbij zien komen. Er is dus geen garantie dat jouw volgers ook daadwerkelijk jouw berichten zien.

Het grote voordeel van een eigen online community, dus een website waarbij interactie met je doelgroep mogelijk is, is dat je doelgroep heel gericht en met 100% aandacht bij de inhoud aanwezig is en niet wordt afgeleid door andere berichten en kattenfilmpjes.

Interesse in een online community?

Ik adviseer je graag over de mogelijkheden. Met mijn team bouwen we online communities waarbij interactie en kennis delen centraal staan. Een aantal standaard functionaliteiten zijn:

  • aanmaken nieuw account en inloggen via social media
  • openbare en besloten groepen aanmaken
  • chatfunctionaliteit
  • samenwerken
  • documenten delen
  • en nog veel meer, afhankelijk van de doelgroep en het doel van de community.

Intranet

Een intranet is een online community, in te zetten door een bedrijf, om intern kennis te delen, om nieuws te delen en meer.

Interesse in een online community? Bel Willeke voor een kennismakingsafspraak: 015-2010466

Nieuwe website

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.