Mooie website vs vindbare website

Wat een mooie website. Jammer alleen dat ie niet gevonden gaat worden.

 

Het is inmiddels een feit geworden: heel veel website bouwers vinden het niet leuk om met mij samen te werken. Ben ik dan zo’n kreng? Mwa, ja soms wel inderdaad, ik weet wat ik wil en ik weet dat ook duidelijk te maken. Maar de voornaamste reden is dat ik op een andere manier naar een website kijk dan de gemiddelde website bouwer. Ik krijg bijna wekelijks website ter beoordeling aangeboden waar ik snelheden zie van 10 of 20 uit honderd (10/100). Dat houdt in dat er technische problemen zijn, grote problemen, waardoor de website strafpunten heeft van Google. En daardoor wordt de vindbaarheid drastisch verkleind. Een trage website wordt nooit goed gevonden ten opzichte van een snelle website van de concurrent.

Mooi, functioneel of vindbaar?

Het blijft een spagaat voor iedereen in mijn branche:

  • wil je een mooie website? Dan is er vaak heel veel voor nodig aan grafisch materiaal en programmeercode om de website uniek en speciaal te maken. Voordeel daarvan is dat je een site hebt die opvalt. Maar leidt deze niet te veel af van het doel van de site: bezoekers verleiden om contact met je op te nemen of je product te kopen. Daarnaast heeft een website met veel code en grote afbeeldingen vaak strafpunten van Google te pakken. De site is traag, afbeeldingen lopen uit beeld op een mobiel, etc. Gevolg: een prachtige website die niet gevonden wordt of die niet leidt tot conversie.mooie website
  • wil je een verkopende website? Een website die ingericht is op verkoop is snel, goed vindbaar en wijst je klanten de juiste weg naar de verkoopknoppen. Een dergelijke website is vaak te herkennen aan weinig pagina’s die bijna altijd hetzelfde eruit zien. Ze beginnen met een probleem die jij dan hopelijk herkent, er komen allerlei voorbeelden voor nog meer herkenning, dan vertellen ze hoe fijn het is het dat het probleem is opgelost en dan met tadaa….de oplossing! Namelijk het product, dienst, training, boek, etc. wat je alleen vandaag met korting kunt kopen. Weinig creatief dus qua looks.
  • wil je een digitaal visitekaartje? Ook zo’n variant waar ik vaak ondernemers over hoor praten. “Er hoeft alleen maar een adres op te staan en eventueel wat ik doe, verder niet. Mijn diensten/producten verkoop ik toch niet via mijn website.” Nee, nee, nee. Een website is GEEN digitaal visitekaartje. Het is een onderdeel van je marketing en sales organisatie. Zie je website als een verkoopmedewerker: zorg dat deze medewerker eruit ziet zoals jouw bedrijf eruit ziet, dat die teksten erop staan die jouw medewerkers spreken en laat de verhalen de verhalen zijn van de verkopers waarmee ze klanten overtuigen zaken te doen met jouw bedrijf.

De ideale website

Bestaat ie echt, de IDEALE WEBSITE? Nee, dat denk ik niet. Er is nooit 1 website die ideaal is voor iedereen. Want iedereen heeft andere wensen, andere doelen, andere eisen. Maar we kunnen wel een eind in de buurt komen van de website die én mooi is, én goed vindbaar is én van bezoekers klanten maakt. Om dat te bereiken is een samenwerking tussen de SEO-specialist, de website bouwer, de tekstschrijver en de grafisch vormgever van groot belang. Dat houdt dus ook in dat alle experts op hun vakgebied open staan voor opmerkingen van andere experts. En helaas kom ik die website bouwers die er niet voor open staan (te) vaak tegen. Zo zonde, we willen uiteindelijk allemaal hetzelfde: de klant helpen met een mooie website die gevonden wordt!

mooie website

Tadaa… de oplossing

Helaas, ik heb ook niet dé oplossing. Wel heb ik een geweldig leuke en positieve samenwerking met een heel stel experts. Experts op hun vakgebied die WEL allemaal open staan voor andere meningen en expertises. Die allemaal wel tot doel hebben om een goede website op te leveren voor onze gezamenlijke klant. En daar ben ik echt vreselijk trots op!

Wil je ook een mooie, verkopende en vindbare website? Neem contact op met me, dan kijken we naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Ik, nee sorry, WIJ kijken er naar uit om voor jou aan de slag te gaan. Kijk hier voor meer informatie over onze aanpak. 

Samenvatting
Mooie website vs vindbare website
Naam van het artikel
Mooie website vs vindbare website
Beschrijving
Wat wil je? Een website die mooi is, die goed gevonden wordt of die bezoekers om zet in klanten? Het kan allemaal mits alle expert samen kunnen werken.
Schrijver
Naam
Mijn Gereedschapskist
Logo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.