Wat is een bouncepercentage en wat kun je er mee?

Wat is een bouncepercentage en wat kun je er mee?

Als het goed is, is jouw website gekoppeld aan een statistiek programma, zoals Google Analytics. Ik zeg het heel stellig “als het goed is”, want ik ben echt van mening dat je dat als website eigenaar nodig hebt. Want hoe weet je anders wie jouw bezoekers zijn, waar ze geïnteresseerd in zijn (of niet), waar ze vandaan komen, etc.

Spoedcursus Google Analytics

Google Analytics is een (gratis!) tool dat je aan je website kunt koppelen. Je hebt daar een Google account voor nodig en je moet een stukje code kunnen (laten) plaatsen op je website. En dan begint de magie: van elke bezoeker wordt van alles en nog wat bijgehouden. De informatie die wordt bijgehouden en opgeslagen geeft een goed beeld van jouw bezoekers. En dat geeft stuurinformatie voor jouw bedrijf.

Bouncepercentage

Eén van die zaken die wordt bijgehouden is het bouncepercentage. Dit percentage zegt veel over hoe geïnteresseerd bezoekers zijn in jouw site. Het geeft namelijk aan hoeveel bezoekers nóg een pagina behalve de landings/home pagina hebben bekeken. Dus als van de 100 bezoekers er 99 zijn die direct na het zien van die ene pagina weg klikken, dan is jouw bouncepercentage 99%, want 99% gaat direct weg. Hoe lager je bouncepercentage dus is, hoe beter. Want dat houdt in dat je de interesse van je bezoeker  te pakken hebt en dat zij meer willen zien en lezen.

Met het optimaliseren van de website houden wij altijd het bouncepercentage goed in de gaten. Het is wel leuk dat je ineens veel meer bezoekers naar je website trekt, maar als die dan vervolgens totaal niet geïnteresseerd zijn dan doet de website zijn werk niet. Dat kun je dus o.a. zien aan een hoog percentage.

Mijn eigen gegevens

Ik ben een groot voorstander van practise what you preach, daarom bekijk ik niet alleen zeer regelmatig de bouncepercentages van onze klanten, maar ook die van Mijn Gereedschapskist. Hieronder de resultaten van de afgelopen maand. bouncepercentage

Je ziet dat mijn website een bouncepercentage heeft van 7,7 procent. Dat houdt dus in dat 92,3% van mijn bezoekers meer dan 1 pagina bekijkt. Dat zie je ook in de andere statistiek gegevens: gemiddeld blijven mijn bezoekers 1 minuut en 42 seconden op mijn site en worden er gemiddeld bijna 5 pagina’s bekeken per keer. Ik ben daar zeker niet ontevreden over! (eigenlijk gewoon ontzettend trots omdat ik ook weet dat mijn conversiepercentage ook netjes is).

Wat is jouw bouncepercentage?

Is jouw site al gekoppeld aan Google Analytics? Mooi. Je vindt het bouncepercentage van jouw website al direct in het Doelgroepenoverzicht waar Analytics mee opstart. Hoe hoog of laag is jouw percentage? Wat vind je daar van? Ik hoor het graag.

Is jouw site nog niet gekoppeld? Vraag het je website bouwer dit te doen. En mocht je dat zelf zijn en je komt er niet uit, laat het dan vooral weten, we helpen graag.

Hoe kun je je bouncepercentage verbeteren?

Om dat uit te leggen heb ik wel meer dan één blog nodig! Dat is namelijk echt hard werken, je doelgroep kennen, je site technisch op orde hebben, de goede SEO geoptimaliseerde teksten bieden, de oplossing bieden voor het probleem van je klant, etc. etc. etc.

 

Ik geef regelmatig trainingen en workshops over Analytics mocht je  meer willen weten hoe je al die gegevens goed kunt lezen. Ook incompany. Interesse? Laat het me weten, ik vertel er altijd graag over omdat je een bron van informatie hebt die niet alleen waardevol is voor je website maar ook voor je hele bedrijf! Ik word nu al weer enthousiast als ik er aan denk 😉 Mail: willeke@mijngereedschapskist.nl

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.