Een succesvolle website levert gemiddeld € 22.500,- extra omzet op

Een succesvolle website levert gemiddeld € 22.500,- extra omzet op

Uit recent onderzoek van SIDN blijkt dat een succesvolle website een zelfstandig ondernemer gemiddeld € 22.500,– per jaar extra omzet oplevert. SIDN heeft dit onderzoek door BTC Media Test BV laten uitvoeren eind 2016 onder 1280 zelfstandig ondernemers. De resultaten zijn echt spectaculair te noemen.

Extra omzet verschillend per branche

extra omzet door website

Met gemiddeld 17 extra opdrachten betekent dit dat elke opdracht die via de website wordt verkregen gemiddeld € 1.350,– waard is. Dit geldt natuurlijk niet voor alle branches; een zzp’er binnen de retail/handel haalt ongeveer 7x meer (extra) omzet dan iemand die werkt binnen de branche zorg/welzijn. Onderstaande afbeelding laat de gemiddelde extra omzet per jaar per beroepsgroep zien.

extra omzet door website

Ben jij dus werkzaam in de bouwsector en heb je geen website? Dan loop je gemiddeld een bedrag tussen de € 16.000 en € 21.000 mis. En ik kan het weten: een (goede) website heb je al voor stukken minder! 

gemiddelde investering succesvolle websiteGemiddelde investering (geld en tijd) in website

De gemiddelde investering in een website is behoorlijk te overzien: gemiddeld besteden zelfstandig ondernemers minder dan anderhalf uur per maand aan hun website en investeren ze ongeveer € 300,– per jaar aan hun website.

Een klein rekensommetje: 1,5 uur per maand is 18 uur per jaar. Een gemiddeld uurtarief van iemand die in de bouw werkzaam is: € 55,–.
18 x 55 is € 990,– + 300 investering maakt een totale investering per jaar van € 1.290,–. Daar staat dus een extra omzet tegen over van ruim € 20.000,–. Die investering in tijd en geld is dus snel terug verdiend.

actuele succesvolle websiteEen succesvolle website is actueel

De websites die het gemiddeld goed doen (meer dan 10.000 euro omzet extra) besteden meer tijd aan actuele content (minimaal maandelijks). Je kunt hierbij denken aan het delen van nieuws, actualiteiten, blogs en vlogs, etc.

 

Online marketing betaalt zichzelf terug

Die zelfstandig ondernemers die investeren in zoekmachine optimalisatie zien ook direct de extra omzetten toenemen. Meer dan bij betaalde advertenties en SEA (38% ten opzichte van 10%).

online promotie succesvolle website

Combinatie website en social media voor de beste resultaten

Iets wat ik al zeg sinds de tijd van Hyves: de combinatie van website en social media is goud waard! Dit is nu ook naar voren gekomen in dit onderzoek. Ondernemers die naast hun website ook social media zakelijk inzetten halen een hogere extra omzet. 57% van de ondernemers die naast hun website ook social media inzetten halen meer dan 10.000 euro extra omzet.

succesvolle website met social media

Conclusie

Wil je dat je website extra omzet gaat opleveren? Zorg er dan voor dat deze geoptimaliseerd is (SEO), dat de content actueel is en dat je geld en tijd blijft investeren in je website. Ook bijvoorbeeld voor onderhoud en beheer.

Bron: Onderzoek SIDN 2016: meer winst door een succesvolle website

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.