De eerste stap naar meer online zichtbaarheid?

Een praktisch strategisch plan!

Een goed online marketingcommunicatieplan maakt het verschil

Zomaar wat doen op internet heeft geen zin. Het kost tijd en geld, en als er geen goed doordacht plan achter zit levert het waarschijnlijk niet op wat de onderneming nodig heeft. Ik heb al te veel enthousiaste bedrijven ontmoedigd zien raken en na een tijdje zien stoppen met hun inspanningen op online marketing- en communicatie gebied.

Ik gun jullie iets beters. Ik gun jullie bedrijf succes met de online strategie.

En ik weet dat dat met dezelfde (of minder) inspanningen te bereiken is. Veel middelgrote of kleine bedrijven maken nog niet optimaal gebruik van hun website, hun social media campagnes of hun nieuwsbrieven. Als jullie dat wél gaan doen, neem je een flinke voorsprong op de concurrentie.

Wat daarvoor nodig is? Een goed doordacht marketingcommunicatieplan dat past bij het bedrijf. Bij de klanten die bij jullie passen en bij de sector waarin je actief bent. En goede uitvoering van die plannen natuurlijk.

online marketingstrategie

Ga dus eerst eens Aan de rol met Willeke

Om snel een praktisch plan te maken voor de online marketingcommunicatie van je bedrijf, heb ik de Aan de rol-sessies ontwikkeld.

Zo’n sessie is een praktische, effectieve brainstorm van een dagdeel met 1 tot 3 sleutelpersonen uit het bedrijf. Het resultaat van die paar uur brainstormen is een praktisch plan waarin staat:

  • welke instrumenten jullie kunnen inzetten om zichtbaar en vindbaar te zijn
  • welke acties er concreet nodig zijn
  • wie welke acties doet
  • wanneer
  • en tegen welke kosten

Ik geniet altijd van zulke sessies – vandaar de naam, voor mij is het echt een ‘uitje’.

De naam slaat ook op de rol papier waarmee we werken, en waarop al onze invallen, creatieve ideeën en praktische suggesties komen te staan.

Je krijgt zicht op:

  • de branding en positionering van het bedrijf
  • de doelgroep
  • hoe de website en social media het best kunnen samenwerken

Een strategie in vier stappen

1. Intake

We starten met een intake: welke vragen en wensen heb je of hebben jullie? We bepalen dan ook wie er vanuit het bedrijf aanwezig moeten zijn als we echt Aan de rol gaan (dat zijn de mensen die klantcontact hebben: van directie tot en met de uitvoerders).

Als het handig is, kunnen we de sessie ook in twee delen doen: een strategiesessie en een meer operationele brainstorm.

2. Brainstorm

De brainstorm duurt een dagdeel. Aan het eind staat je rol vol plannen, ideeën, dromen én praktische stappen op dat allemaal uit te voeren. Ik stel vragen, laat je nadenken en overleggen, en begeleid je stap voor stap door alle onderwerpen die behandeld moeten worden voor jullie strategie.

3. Marketingcommunicatieplan

Daarna maak ik een handzaam en praktisch marketingcommunicatieplan. Geen dikke rapporten dus, maar iets waarmee je gewoon door ‘rolt’ in de praktijk. Een document waarin de basis van jullie online marketing- en communicatie in staat beschreven. Maar ook wat er nog gedaan moet worden en hoe (en tegen welke kosten mochten jullie de acties uit willen besteden).

4. Actie

De acties die in het plan staan beschreven kan ik daarna coördineren als je dat prettig vindt. Ik open graag het netwerk van specialisten waar ik mee samen werk. Of ik begeleid en coach de (interne) medewerkers die aan de slag te gaan met de website, social media en nieuwsbrieven. Eenmalig of wanneer jullie daar behoefte aan hebben.

Direct een afspraak maken?

Online vragen of onduidelijkheden? Mail of bel Willeke!

Mail: mail

Telefoon: 015-2010466

Direct een afspraak maken?

Online vragen of onduidelijkheden? Mail of bel Willeke!

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.