Bloggen op Facebook

Bloggen op Facebookfacebook notities

Bloggen op Facebook is op zich niets nieuws. Het tabblad “Notities” op het persoonlijk profiel bood daar al ruimte voor. Maar Facebook heeft Notities inmiddels verbeterd en beschikbaar gemaakt voor Facebook(bedrijfs)pagina’s. Weer een mooie mogelijkheid erbij om je bedrijf nog zichtbaarder te maken!

Wat is er nieuw?

De layout is sterk verbeterd: een notitie ziet er nu uit als een blogpost.
Je kunt koppen (H1) en tussenkoppen (H2) gebruiken.
Je kunt je blogpost laten opvallen met een omslagafbeelding (de ideale maat is 1200 x 445 pixels).
Je kunt verschillende afbeeldingen aan je tekst toevoegen, die je kunt uitlijnen en voorzien van een onderschrift.
Als je tekst selecteert, krijg je de mogelijkheid de tekst vet, cursief of schreefloos te maken of een link toe te voegen. Je kunt links ook gewoon typen. Ze worden automatisch omgezet naar werkende hyperlinks.
Je kunt blockquotes gebruiken. Altijd een prettige afwisseling van je tekst, net als afbeeldingen.
Om een tekstfragment extra aandacht te geven, kun je blokken schreefloze tekst (“Mono”) gebruiken.

Knippen en plakken?

Je kunt natuurlijk je bestaande blogposts knippen en plakken in de vernieuwde Facebook Notities. Maar aangezien ieder online platform en social medium zijn eigen publiek heeft, is het interessanter om nieuwe content te bedenken, die specifiek is toegespitst op jouw Facebook volgers. Je weet immers wat hen interesseert – daar kun je met Facebook Notities mooi op inspelen.

Hoe werkt het?

Als je de functie “Notities” niet meteen ziet op je bedrijfspagina, moet je deze even handmatig toevoegen bij “Instellingen -> Apps” om aan de slag te kunnen.
Ga naar je bedrijfspagina en klik op het plusteken achter “Aanbieding, Evenement+”
Selecteer “Notitie” uit de lijst
Ga los in het nieuwe scherm! Je kunt hier een flinke lap tekst en afbeeldingen kwijt.
Je kunt je blog tussendoor opslaan als je nog niet klaar bent voor publicatie. Je vindt je concept dan terug onder de knop “Concepten”.
Als je tevreden bent over je blog, klik je op “Publiceren”. Je blogpost wordt dan meteen gedeeld als update.

Voordelen van bloggen op Facebook

Bloggen op Facebook heeft zo zijn voordelen. Zo beschik je al over een kant-en-klaar publiek, te weten alle mensen en bedrijven die jouw bedrijfspagina al volgden. Zo kun je je Facebook blog inzetten om je kennis te delen met je Facebookpubliek. En om verhalen te vertellen die jouw doelgroep aanspreken. Als je incidenteel blogt, of als je net begonnen bent met bloggen, kan Facebook ook een leuke ‘proeftuin’ zijn. Je ontdekt al snel welke blogposts je publiek meer aanspreken dan andere en je bent vrijwel gegarandeerd van reacties. Op een ‘extern’ blog moet je vaak eerst een lezerspubliek opbouwen voor je op reacties mag rekenen.

Nadelen van bloggen op Facebook

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Je kunt een link delen naar je Facebook blog op andere social media (zoals Twitter), maar de blogpost zelf blijft op Facebook staan (tenzij je hem zelf verwijdert). Dat kan een nadeel zijn, als je doelgroep bijvoorbeeld geen Facebook gebruikt. En als je hecht aan een eigen design voor je blog, is Facebook niet de juiste keuze. Je zag hierboven al dat de mogelijkheden en de layout van Facebook blogposts vrij beperkt is.

Nu heb je dus geen enkel excuus meer om niet meteen te beginnen met bloggen! Geen idee waar te beginnen? Plan een adviesafspraak met me in. Ik help je graag op weg!

2 reacties
 1. Nick Smeenk zegt

  Hoi Willeke, dank je voor dit informatieve blog. Je hebt me er enorm mee geholpen. Ik moest snel weten hoe je kon bloggen op Facebook en dat is me dankzij jouw informatie ook gelukt.
  Fijn weekend!, Nick

  1. Willeke zegt

   Leuk te horen Nick. Fijn weekend.
   ps ik ga nu jouw blog lezen.
   Groetjes
   Willeke

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De 5 meest gemaakte fouten waardoor je geen klanten via je website krijgt.

En hoe jij ze kunt voorkomen!

Krijg jij klanten via je website? Nee? Download dan direct dit e-book met de 5 meest gemaakte fouten én heel veel tips hoe jij ze kunt voorkomen. Heel praktisch en direct (zelf) uit te voeren zonder technische kennis.

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.