2019: dit wordt het jaar dat ik écht wat aan mijn zichtbaarheid ga doen!!

Herken je je hierin? Je bent al een tijd ondernemer, lekker bezig, je hebt echt wat te bieden aan je klanten. Je klanten weten ook wel redelijk de weg naar jou te vinden, maar….

Het mogen er meer zijn. En het zijn niet altijd de klanten waar je echt voor wilt werken of blij van wordt.

Heb je het idee dat jouw collega-concurrenten zichtbaarder zijn? Dat het allemaal makkelijker lijkt bij hen terwijl jij er keihard voor werkt?

Dat je al jaren roept dat je eigenlijk wat meer zou moeten doen aan je zichtbaarheid en vindbaarheid? Dat je ook echt wel bezig bent geweest daarmee, maar je het na verloop van tijd ook weer laat. Door te weinig resultaat, drukte, geen tijd of affiniteit, geen stok achter de deur.

Het goede nieuws: je bent niet de enige die daar tegenaan loopt!

Het slechte nieuws: het gaat niet vanzelf, het kost je tijd en doorzettingsvermogen.

Wil je zichtbaarder worden én meer (leuke!) klanten aantrekken? Dan moet je daar aan werken. Op een manier die bij je past en dan zo effectief en efficiënt mogelijk (lees: in zo min mogelijk tijd met zoveel mogelijk resultaat). 

Ik word persoonlijk altijd een beetje chagrijnig van online ondernemers die zeggen dat ze dé gouden oplossing of truc hebben waarmee je in één klap doorbreekt als ondernemer. Waarmee je altijd volle zalen hebt, een volle agenda en de tonnen of miljoenen als vanzelf binnen stromen. Er is in mijn ogen maar één manier om dat te realiseren: blijven doen waar je goed in bent maar ook blijven werken aan je zichtbaarheid. Continue.

Mijn ervaring

Ik ben nu bijna 15 jaar ondernemer en heb al van alles voorbij zien komen, ik heb zeer hoge pieken ervaren in het ondernemerschap maar ook gigantisch diepe dalen. Ik ben hard onderuit gegaan en heb redelijk vaak mijn neus gestoten. Ik ben vol enthousiasme aan iets begonnen maar ook weer net zo makkelijk gestopt na verloop van tijd. Altijd ben ik weer opgekrabbeld en door te vertrouwen op mijn kennis + kunde + ervaring + doorzettingsvermogen is het elke keer weer gelukt om iets moois op te bouwen. Daarbij is mijn kennis van online marketing en -communicatie, ondernemerschap en projectmanagement altijd weer mijn basis geweest.

Planmatig en structureel werken aan je zichtbaarheid en vindbaarheid.

Klinkt misschien heel saai, zeker voor creatieve mensen. Maar niets is minder waar. Door te werken vanuit een plan bereik je én het meeste resultaat én ben je er niet teveel tijd aan kwijt én kun je het volhouden. Het geeft overzicht en duidelijkheid. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je klanten.

Structureel werken aan je zichtbaarheid – samen met andere ondernemers

Dit jaar lanceer ik iets nieuws waar ik heel veel zin in heb én waarvan ik het idee heb dat dit jou ook verder gaat helpen. Een jaar lang bied ik jou persoonlijke ondersteuning aan voor jouw online zichtbaarheid. Het is een mix van:

 • live trainingen
 • online trainingen en webinars
 • persoonlijke coaching
 • groepscoaching
 • een community om samen te werken, leren en groeien

Een manier waarop ik denk dat we het beste uit jou kunnen halen, waarbij je veel gaat leren maar vooral veel gaat doen én waarbij je het vol gaat houden. Wij zijn jouw stok achter de deur, het zetje in de goede richting, de aai over je bol en de schop onder je achterste.

Willeke:

“Ik heb de afgelopen 5 jaar veel online webinars en trainingen voorbij zien komen waarvan ik er zelf een stel heb gevolgd. Wat mij opvalt is dat deze webinars en trainingen vaak:

 1. weinig volledige informatie geven
 2. vaak één onderwerp goed bespreken of uitleggen maar de rest moet van de online marketing en -communicatie puzzel moet je zelf leggen
 3. geen stok achter de deur bieden, je moet het gewoon zelf doen. Doe je het niet dan gebeurt er niets, niemand die je daarop aanspreekt.
 4. je geen live contact hebt en vragen stellen ook niet altijd kan.

Dat wil ik met mijn trainingen anders doen: persoonlijk contact als je dat wilt (live of online), een stok achter de deur bieden om écht aan de slag te gaan en ook live (offline) trainingen en bijeenkomsten met andere ondernemers omdat sparren zo fijn is.”

Hoe werkt dit?

Het  ‘2019 wordt mijn jaar’ pakket is inclusief:

 • 1x per maand een hele dag werken AAN je bedrijf. In een heerlijke locatie in Zoetermeer regel ik een plek, wifi, koffie/thee en lunch. Jij neemt je laptop mee en we gaan werken. Elke maand heeft een thema, ik start voor de bijeenkomst al met het sturen van uitleg, opdrachten en huiswerk. Alles te behappen in een half uur per week. Vervolgens komen we 1x per maand samen, ik geef eerst nog wat uitleg en daarna ga je werken. Met onze hulp. Onze, omdat ik ook mijn team meeneem ter ondersteuning. En soms wat extra hulpkrachten en expertises. Zo heb je tijd om te werken, te overleggen, uitleg te krijgen, te sparren met andere ondernemers, te denken, te …. waar jij behoefte aan hebt. Je mag het die dag doen. 1x per maand draait het om jouw bedrijf, om jouw zichtbaarheid en vindbaarheid.
 • Wekelijks een uitleg, les, instructie met een doe-opdracht. Ik probeer het zo in te delen dat je maximaal een half uur werkt hebt aan deze opdrachten. Een half uur per week dus leren en doen. Het laaghangende fruit plukken. Snelle acties voor een groot resultaat.
 • 1x per maand geef ik een online training/webinar (‘s avonds) van maximaal 2 uur. Gewoon te volgens via je computer of mobiel, en terug te kijken op een moment dat jij tijd hebt. Ik ga hierbij in op trends, ontwikkelingen, vragen vanuit de groep, etc. Praktische zaken waar je wat aan hebt en door kunt voeren. Geen verkoopverhaal dus. Gewoon aan de slag.
 • 112-online-vraag: je krijgt er een online helpdesk bij. Een loket waar je je vragen over online marketing- en communicatie kunt neerleggen, waar we even met je mee kunnen kijken en denken.
 • een online community: je krijgt toegang tot onze besloten online community. Een plek waar je vragen kunt stellen, je ideeën en plannen kunt voorleggen, kunt sparren, je successen kunt delen.
 • toegang tot de online trainingsomgeving: aan deze online trainingsomgeving wordt nu heel hard gewerkt. Een omgeving waar je extra informatie kunt vinden over een tal van onderwerpen, waar we je stap voor stap zaken uitleggen, waar we nieuws en tips delen. Alles voor jouw online zichtbaarheid en vindbaarheid.

Onderwerpen waar we het over gaan hebben:

 • website: indeling, teksten, menu, opbouw, conversie
 • zoekmachineoptimalisatie (vindbaarheid van je website vergroten)
 • social media: keuze maken, soort berichten, wanneer plaats je wat en hoe
 • online adverteren (SEA) op Facebook, LinkedIn en Google
 • e-mail marketing (nieuwsbrieven, e-mail funnels opzetten)
 • sales funnels ontwerpen, opzetten en onderhouden
 • het Communicatiehuis: communicatie per etage (product/dienst per klant) voor effectieve en efficiënte inzet van instrumenten
 • contentmarketing: teksten, tone of voice, wat zet je hoe in, bloggen
 • de laatste trends en ontwikkelingen om rekening mee te houden

Voorkennis

Je hoeft geen technische kennis te hebben om dit traject te doorlopen. We helpen je daar gewoon zoveel mogelijk mee. Werk je samen met bijvoorbeeld een websitebouwer? Dan geven we jou instructies hoe zaken eventueel beter ingezet kunnen worden, die kan jij dan doorspreken met jouw technische hulpen.

Jouw investering

Jouw tijd is kostbaar, dat begrijp ik. Door efficiënt online marketing- en communicatie in te zetten krijg je heel veel extra tijd beschikbaar én besteed je deze tijd ook heel effectief aan de werving van nieuwe klanten.

Als je dit volledige traject volgt dan kost het je elke week een half uur om de mail met bijbehorende opdracht te lezen/doen, 1x per maand 2 uur voor het volgen van een online training/webinar en 1x per maand een dag om samen te komen leren en werken. Dus in totaal zo’n 1,5e dag per per maand. Daarnaast heb je geen/nauwelijks nog tijd nodig om te werken aan je online zichtbaarheid en vindbaarheid, omdat je die in die 1,5e dag doet.

Voorlopige data 2019 (live trainingen):

(trainingen worden zoveel mogelijk in overleg met de deelnemers gepland)
(per 6 deelnemers 1 begeleider)

14 januari: plan 2019 (nog 2 plekken beschikbaar)

22 januari: plan 2019

12 februari: het Communicatiehuis, SEO en laaghangend fruit

14 maart: je website als hart van je communicatie en marketing

15 april: social media inzet

21 mei: Facebook adverteren (SEA)

18 juni: zoekmachineoptimalisatie (SEO)

16 juli: Google adverteren (SEA)

19 augustus: social media

22 oktober: social media en website

18 november: website en social media

10 december: plan 2020

Introductiekorting

Dit is een nieuw traject waarbij we nog van alles en nog wat op moeten zetten. De kennis, kunde en ervaring is ruimschoots aanwezig, heel veel trainingen liggen al helemaal klaar op de plank, een heel stel hebben we er al meerdere keren gegeven. Maar omdat we nog niet volledig alles ontwikkeld hebben (ik blijf natuurlijk wel een perfectionist, dus je mag ervan uitgaan dat al heel veel WEL aanwezig is), mag ik je dit ‘2019 wordt mijn jaar’ pakket met een flinke korting aanbieden.

Het hele pakket kost normaal gesproken:

 • 12 x een dag live training € 1.750,–
 • 52 mails met uitleg en instructie € 570,–
 • 12 x een webinar € 570,–
 • toegang tot de online trainingsomgeving, de online community en de 112-online-vraag: € 2.997,–

Dit is totaal totaal: € 5.887,– exclusief BTW voor heel 2019. Inclusief alles.

Ter introductie bied ik dit pakket in januari aan voor € 1.962,–. Voor een derde van de prijs. Dit is het pakket voor 12 maanden ondersteuning, dus ook tijdens de zomervakantie (betalen in 12 termijnen van € 197,– per maand mag ook). 

Wil je het eerst uitproberen dan kan dat ook natuurlijk.

 • 3 maanden pakket (3x een dag live bijeenkomst, 13 mails met instructies en opdrachten, 3x een webinar en 3 maanden (beperkte) toegang tot de online trainingsomgeving, community en 112-online-vraag kost je € 650,– (ex btw)
 • 6 maanden pakket (6x een dag live bijeenkomst, 26 mails met instructies en opdrachten, 6x een webinar en 6 maanden toegang tot de online trainingsomgeving en 112-online-vraag kost je € 1.225,– (ex btw)

Aanmelden of meer informatie

Bel of mail met Willeke voor meer informatie of om je aan te melden:

Telefoon: 015-2010466

E-mail: mail

Direct aanmelden?

Dat kan natuurlijk. Je 3, 6 of 12 aanmelding gaat dan direct in en geldt voor 3, 6 of 12 maanden. Even een paar weken pauze? Geen probleem natuurlijk, we zetten dan even de training en evenementen op pauze voor je.

Deze website gebruikt cookies voor statistische informatie en marketing doeleinden. AccepterenMeer lezen

De Kluswijzer ontvangen?

Wil je je, na het lezen van mijn e-book, inschrijven voor de Kluswijzer?
Bedankt! Daar word ik oprecht heel erg blij van.
Ik verstuur op onregelmatige tijden meer informatie over allerlei zaken
rondom je website en online marketing.